MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 8 – mei 2022

WordPress

WordPress 6.0

Deze week is de versie 6.0 van WordPress publiek gemaakt. Hierdoor zijn miljoenen sites geüpdatet naar de laatste versie. Momenteel loopt alles gesmeerd en hebben we geen zicht op eventuele problemen (zijdelings wel iets gehoord op issues met WPML maar geen bevestiging).

Op 27 mei was het trouwens 19 jaar geleden dat de eerste versie van WordPress naar het grote publiek gereleased werd.

Ondertussen is het marktaandeel van WordPress gestegen naar +/- 43%. Maar voor de eerste keer zag men in februari een terugval van 0,4%. Wat de laatste 10 jaar niet meer gebeurd was. Volgens dit artikel (met Joost De Valk) moet WordPress meer aandacht besteden aan de snelheid van WordPress sites en van ingebakken standaard seo functionaliteit (????). Joost is immers ook oprichter van de bekende WordPress seo plugin “Yoast”.

Funnels voor iedereen

Het begrip “funnel” staat erg centraal in moderne marketing. De juiste vertaling van het woord funnel is “trechter”. Bedoeling is om een aantal potentiële klanten op te vangen in je funnel om hen naderhand volgens een bepaalde marketing strategie te onderwerpen aan een aantal beïnvloedingsstrategieën.

Als je een webshop hebt met Woocommerce, kan je dergelijke funnels gaan maken via een plugin genaamd “woofunnels”. Er bestaat een gratis én een betalende versie van deze plugin.

funnels bouwen in Woocommerce

Google analytics 4

Google analytics is altijd een dankbare (anonieme) bron van gegevens geweest. Zo kunnen we inschatten hoeveel traffic er op een website aanwezig is en hoe ze op de website terecht komen.

Maar vanuit GDPR wordt er aangedrongen op meer privacy en controle over de data die we zo vergaren. Enter Google Analytics 4. Verplicht gebruik in plaats van Universal Analytics van 1/07/2023.

WordPress beveiligingsrapport

Naar goede gewoonte komt iThemes regelmatig uit met een scan van (security) problemen in verband met WordPress core, thema’s en plugins.

Als je een plugin vind die je zelf op je website gebruikt, dan zou ik maar snel updaten (????) of een plugin vinden die dezelfde functionaliteit heeft.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!