MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 10 – juli 2022

visual-design-pl9DrjAMV6I-unsplash

Het is alweer een tijdje geleden. Nochtans was ik van plan dit wekelijks vol te houden. Maar wat vakantie links en rechts en een overvolle agenda hebben er anders over beslist.

Maar nu zijn we weer vertrokken …

Surecart als alternatief voor Woocommerce

De laatste tijd komen er een heleboel nieuwe plugins op de markt. Zo ook surecart.

surecart plugin

De e-commerce plugin wil op de eerste plaats een e-commerce platform bieden dat simpel en gemakkelijk in gebruik is. En dan vooral voor het management van de betalingen.

Toegegeven : bij Woocommerce is het instellen van de betalingen niet vanzelfsprekend. En daar past deze plugin tch zeker een mouw aan met een cleane manier van werken.

En ik moet toegeven dat ze hierin geslaagd zijn. De interface is simpel en overzichtelijk. Maar biedt toch een heleboel aanpassingsmogelijkheden. Erg geslaagd.

Vermits dit nog een zeer recente plugin is, zijn er nog wel een aantal kleine tekortkomingen (bugs zou ik ze niet noemen) maar er staan nog een aantal interessate ontwikkelingen te gebeuren.

Een nieuwe pagebuilder : breakdance (what’s in a name 😂)

De ontwikkelaars van de pagebuilder “Oxygen” hebben voor ÊÊn of andere “bizarre” reden beslist om een nieuwe pagebuilder in alfa (nog voor een beta release) gratis (voorlopig dan toch) op de markt te brengen.

Meer uitleg vind je in deze video maar het ziet al alvast wel overtuigend uit.

breakdance video

Voorlopoig blijft Elementor nog marktleider. Elementor wordt immers gebruikt door 11,4% van alle websites waarvan wij het content management systeem kennen. Dit is 7,6% van alle websites wereldwijd.

Wat is een staging site en hoe zet je dat op ?

Iedereen heeft deze term toch al eens horen vallen denk ik ? Maar velen weten niet juist wat daarmee bedoelt wordt.

Als je je site bijwerkt, nieuwe functies toevoegt, of een nieuw ontwerp uitrolt, wil je dat proces zo naadloos en veilig mogelijk laten verlopen. En hoewel je altijd een back-up kunt terugzetten als je er een bij de hand hebt, is het beter om dat in de eerste plaats te vermijden.

De beste manier om dit te doen is met een WordPress staging site (ook wel een staging omgeving genoemd), die je kunt gebruiken om grote veranderingen te testen en uit te voeren. Dus als de verandering die je aanbrengt iets kapot maakt – of dat nu het toevoegen van een nieuwe plugin is, het bewerken van code, of het wisselen van thema – dan heeft dat geen invloed op je live site.

Onze vrienden van Woocommerce hebben er een volledig artikel aan gewijd : hoe zet je een staging site op en hoe gebruik je die.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen