MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 7 – mei 2022

Screenshot (18)

To backup or not to backup : that’s the question

In principe zullen de meeste hosting firma’s wel backups aanbieden. Maar meestal staan die gewoon op dezelfde harde schijf als de website en is het aantal dagen dat je terug kan gaan in de tijd eerder beperkt.

Vandaar dat het toch een goed idee kan zijn om een backup plugin te gebruiken. Maar hier is veel kaf tussen het koren. Deze post op deliciousbrains.com vergelijkt de beste backup plugins van WordPress. Enjoy ????

Elementor pro 3.7

Sinds 10 mei, is de versie 3.7 van de pro versie van Elementor uit. Maar we zijn een beetje teleurgesteld in de extra features die meegeleverd zijn :

  • “notes” : je kan vanaf nu ook nota’s activeren op elke elementor pagina. Deze nota’s kunnen gedeeld worden onder collega’s. ideaal om de laatste “to do’s” af te werken van een bepaalde pagina
  • “stripe button” : je kan vanaf nu een widget gebruiken die je toelaat betalingen te ontvangen op elke webpagina
  • en nog een hele reeks aan verbeteringen en tweaks

Wist je trouwens dat Elementor ondertussen geïnstalleerd is op 6,8% van alle websites ?

Elementor geïnstalleerd op 6,8 % van alle websites

En het is blijkbaar de periode van grote updates van de bekendste pagebuilders want ook Brizy heeft op 18/05 een grote update gehad.

Youtube kanalen voor designers

Voor we starten met een nieuwe website, komt bij mij altijd eerst de “inspiratie” fase : dat wil zeggen dat ik actief op zoek ga naar design oplossingen voor het specifiek project dat opgeleverd moet worden.

En op een zeker moment (dat moeilijk te benoemen is) komt dan “de inspiratie“. Ik heb al geleerd om echt op dat moment te wachten. Sneller beginnen is dan vooral tijdrovend. Maar eenmaal je de inspiratie hebt, dan gaat het project pas echt vooruit.

Laat je vooral ook inspireren door een aantal Youtube kanalen van en voor designers.

JetTheme core : bouw je eigen WordPress site van a tot z

Crocoblock is een parel van een plugin. Meestal probeer ik reviews te geven van gratis plugins maar nu maak ik toch graag eens een uitzondering ????.

Op 18/05 is er een update gekomen van de “Jet Theme Core” plugin (crocoblock is een verzameling van plugins) waardoor het nog makkelijker is om je eigen WordPress thema aan te maken en te beheren. Maak je eigen header en footer aan, dynamische menu’s , … het kan allemaal.

JetThemeCore dashboard
Jet Theme core (builder)

https://crocoblock.com/changelog/

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!