MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 12 – augustus 2022

pexels-lukas-590020

Zomertijd lijkt alweer achter ons. Er komen veel nieuwe plugins en thema’s op de markt. Maar op qua pagebuilders (Breakdance, Bricks builder) zijn er een aantal zaken in beweging.

Snel iets testen ? Installeer WordPress 48u gratis via tastewp.com

Beroepshalve moet ik vaak veel thema’s maar vooral plugins voor WordPress testen. En natuurlijk wil ik dat niet doen op een (live) productie site 😂.

Dan is het toch el handig om gewoon iets uit te proberen zonder een volledige server setup te doen. En dan komt tastewp.com wel echt van pas. Gewoon klikken en 10 seconden later heb je een volledig werkende WordPress site waarop je naar hartenlust kan experimenteren. 🎁👍

tastewp gratis wp site 48u lang

Gravity Forms 2.7: Coming Soon!

Formulier sjablonen binnen handbereik

Een langverwachte functie, 2.7 brengt een nieuwe ingebouwde formuliertemplate bibliotheek naar Gravity Forms. De vooraf gemaakte, volledig aanpasbare formuliertemplates helpen je om in enkele minuten aan de slag te gaan, of kunnen gebruikt worden als springplank voor complexere formulierbouwsels.

Formulierstyling gemakkelijk gemaakt

De vormgeving van je formulieren wordt een stuk eenvoudiger met een nieuw thema kader en blok styling opties. 2.7 wordt geleverd met een themakader genaamd Orbital dat de weg vrijmaakt voor eenvoudiger aanpassing van het uiterlijk van formulieren en ervoor zorgt dat Gravity Forms helemaal klaar is voor de toekomst van WordPress.

De bèta wordt naar verwachting zeer binnenkort gelanceerd.
Houd de blog in de gaten voor de finale release datum.

Ook seopress heeft een nieuwe versie : 5.9

Maar ik had toch iets meer verwacht 😒. Hieronder de extra’s :

  • GA4 statistieken in dashboard widget : Je kan eindelijk je analytics statistieken direct vanuit je WordPress dashboard visualiseren! Ga naar SEO, Analytics, Google Analytics, Stats in dashboard sectie om je GA4 property ID in te voeren en ze te zien: bezoekers, sessies, paginaweergaven en meer.
  • HTML Sitemap blok voor de blok-editor : Voeg een HTML sitemap aan je pagina toe met het /sitemap commando uit de editor.Vanuit het blokpaneel kun je bepalen welke soorten berichten getoond moeten worden en het uiterlijk van het bericht veranderen.
  • AMP compatibiliteit : Ondersteuning voor de AMP WordPress plugin met SEOPress (maar wie gebruikt nog AMP ????😂)

And that’s it. Zou een 5.8.5 niet beter geweest zijn dan een nieuwe 5.9 ? Voor meer info : bekijk de aankondiging op de SEOpress blog.

De beste youtube kanalen voor (aspirant) designers

Of je nu op zoek bent naar uitgebreide tutorials over UX ontwerp of professionele cursussen over onderwerpen als logo ontwerp, video of fotobewerking, er is altijd het perfecte YouTube kanaal voor jou als ontwerper.

Het mooie van YouTube is dat je geen professional hoeft te zijn om in een video tutorial te volgen en de kennis op te doen die je nodig hebt. Er zijn veel mensen die experts zijn geworden in, bijvoorbeeld, Photoshop door vele uren YouTube video’s te bekijken.

In 2022 zijn er gevestigde en opkomende kanalen die je als ontwerper kunt gebruiken om inspiratie op te doen en problemen in je werkproces op te lossen.

Interesse ? Volg dan deze link 👍.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen