MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 9 – juni 2022

wp

Instructievideo over WordPress

Af en toe vind je zo van die pareltjes op Youtube. En onderstaande video is een goed voorbeeld hiervan. In 3u en 20 min wordt door de gekende Youtuber Ferdy Korpershoek uitgelegd hoe je “from scratch” een volledig nieuwe WordPress site aanmaakt. Respect ????

WPEngine neemt Delicious Brains over

De hosting firma’s zijn op overname pad. Een van de laatste moves is de overname van Delicious Brains door wpengine.

De meesten zullen Delicious Brains niet meteen kennen. Maar wel één van hun bekendste plugin nl Advanced Custom Fields of beter gekend als ACF.

Met ACF kan je extra velden maken bij elk bericht in WordPress. Die extra velden kan je dan op een dynamische manier opnieuw gebruiken in de content van je bericht.

De plugin is vooral bekend om wille van de gebruiksvriendelijke api met een duidelijke help en documentatie.

Laten we vooral hopen dat wpengine niet teveel gaat morrelen aan de prijsstructuur.

Grote update van Bricks builder for WordPress

Met een gigantisch marktaandeel en een paar miljoen downloads, kan het niet ontkend worden dat Elementor de belangrijkste pagebuilder is voor WordPress.

Maar er zijn ook een paar kapers op de kust. Zo oa Brickx Builder dat op 24/05 een grote update kreeg (version 1.4) en zo meer en meer een echt alternatief wordt voor Elementor.

Bij WP Tuts hebben ze een goede video over gemaakt.

Product Configurators voor Woocommerce

In dit artikel wordt duidelijk uitgelegd dat als je producten online verkoopt met een heleboel opties en mogelijkheden, het soms beter is om een zogenaamde “product configurator” te bouwen dan alle opties gewoon te presenteren.

In het artikel wordt niet enkel uitgelegd waarom dat beter is (conversies !!) maar ook welke plugins je hier voor kan gebruiken. ????

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!