MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 3 – april 2022

absolutvision-WYd_PkCa1BY-unsplash

WordPress 6.0

Aan de horizon (24 mei 2022) zien we de nieuwe release van WordPress 6.0.

In het kort : “doomsday is coming” voor page builders. De nieuwe versie belooft een aantal uitbreidingen voor global styling en (nog maar eens) verbeteringen van Gutenberg zodat die eindelijk een echt alternatief wordt voor Elementor en Divi bijvoorbeeld.

Funny lorem ipsum

Soms ben je bezig met een design maar besef je dat de teksten nog niet klaar zijn. Dan is het wel handig om te kunnen werken met zogenaamde “lorem ipsum generators” : hierdoor kan je toch “teksten” gebruiken zonder dat die echt “klaar zijn”. Bij WPMUDEV hebben ze er een specifiek artikel aan gewijd. ????

Security issue met Elementor < 3.6.3

Zelfs met een degelijk product en honderden developers, loopt het soms nog mis. Er is namelijk een critical vulnarability vastgesteld in Elementor Page Builder voor WordPress. Tenminste voor alle versies kleiner dan 3.6.3.

Die kritieke kwetsbaarheid is ondertussen verholpen in de Elementor Website Builder plugin > 3.6.3. Het lek stelde een aanvaller in staat om een willekeurig bestand te uploaden, wat kan leiden tot het op afstand uitvoeren van code

Snel updaten zou ik zeggen !! ????

WP Robots API in WordPress core

Interessante informatie voor WordPress developers. Er is sinds versie 5.7 een ingebouwde api om gerichter de robots instellingen te finetunen. Thema en plugin ontwikkelaars kunnen deze functies makkelijk gebruiken om specifieke instellingen (per post type bijvoorbeeld) te optimaliseren. Meer info vind je hier.

AI gebruiken voor content

AI is waarschijnlijk dé trend van 2022. Veel “ai driven content generators” zagen het daglicht en helpen je (zelfs in het Nederlands) om via AI content te genereren voor je website.

Fantastisch toch. Je voert een keyword in en de software genereert een artikel of blogpost over dat onderwerp.

Alleen beschouwd Google dergelijke teksten als “spam” en als ze erachter komen, dan krijgt je website een “kleine penalty” in de rankings. Bij Search Engine Journal leggen ze dit haarfijn uit.

Nog een geluk dat ik dit allemaal zelf schrijf… ????

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!