MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 4 – april 2022

budget

AI en SEO

Veel is er al geschreven en geblogd over de oneindige mogelijkheden van AI in SEO. En natuurlijk kan Neil Patel dan niet achterblijven. Je moet het hem wel nageven dat hij de vinger op de AI-pols legt : https://neilpatel.com/blog/ai-seo/

Ik begin me wel af te vragen of Google daar zo happy mee is (nee dus, hebben ze al bevestigd). En of de mensheid daar nu absoluut mee vooruit geholpen zal worden. Volgens sommigen zal de stroom aan disinformatie alleen maar erger worden als AI zal evolueren (van GPT-3 naar GPT-4)

Wayback machine

Al gehoord van de wayback machine ? Met deze tool kan je de geschiedenis van een website opzoeken. Als je bijvoorbeeld wil zien hoe hellofresh.be er op 11 maart 2019 uitzag, dan kan je dat opzoeken. Maar ook van andere data want dat wordt allemaal bijgehouden.

wayback machine hellofresh

Hoe je website op Google News krijgen

Voor degenen die veel en uitgebreid bloggen, kan het interessant zijn om hun nieuws te laten opnemen in de directory van Google News. Bij wplounge leggen ze mooi uit hoe je dat kan doen.

Gebruik Fomo op je Woocommerce site

Iedereen kent de kracht van Fomo (fear of missing out) in sales en zeker ook bij Webshops.

En dat is exact waar deze plugin voor Woocommerce mee kan helpen : het toont een timer die duidelijk aangeeft hoe lang een koopje nog beschikbaar is ! Gewoon in te stellen per product.

Fomo : gebruik een timer bij je product kortingen

Accessibility verbeteringen in WordPress 6.0

Met al dat Gutenberg geweld, zou je nog vergeten dat er ook een heleboel “accessibility” verbeteringen staan gepland bij de lancering van WordPress 6.0.

De laatste tijd is er meer en meer aandacht voor het feit dat mensen me een visuele handicap ook een correcte gebruikservaring zouden moeten hebben als ze een website bezoeken.

Digitale toegangkelijkheid (web accesibility) is dus een manier om je website beter toegankelijk te maken voor iedereen, dus inclusief mensen met een beperking. Het is belangrijk dat je niet alleen een prachtige website ontwikkelt voor de gemiddelde gebruiker, maar voor iedereen.

Web accessibility is iets waar je als beheerder van een website niet meer omheen kunt. Je kan een aantal tips & tricks checken in ons blogartikel over web accesibility.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!