MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 2 – april 2022

wordpress weekly

Vorige week was een vrij rustige WordPress week. Enkel de versie 5.9.3 was vrijgegeven maar op zich is dit gewoon een security update zonder meer.

Hoe een mooi kleurpallet samenstellen

Als designer is het niet altijd makkelijk om een mooi kleurenpallet samen te stellen. Nu zijn er wel een heleboel gratis tools (zoals https://coolors.co/) maar die doen vaak zelf geen voorstellen.

Vandaar dat Huemint zo fantastisch is. Huemint geeft actieve suggesties gebaseerd op AI en helpt je zo niet enkel andere maar vooral ook matchende kleuren te vinden. Great tool !!

Misbruik van SEO technieken

Het web is niet altijd een veilige plaats. Dat lijkt me de understatement van de week ????.

Soms krijg ik wel eens de vraag wat het nut is van het hacken van een site van een kleine Vlaamse KMO. Naast het misbruiken van je website voor spam, gebruiken sommige hackers ook SEO technieken om bepaalde gehackte pagina’s te laten ranken in Google om zo hun schadelijke bestanden naar de bezoekende browser te pushen. Deze techniek wordt ook “SEO poisoning” genoemd.

WordPress jargon

Elk vak heeft zo zijn eigen woordenschat waarmee “outsiders” het vaak wat moeilijk hebben om juist in te schatten wat ze betekenen. Zo gebruiken we nog makkelijk technische termen zoals “permalink”, “url” en “slug” nogal makkelijk door mekaar. Nochtans is het bij alledrie ongeveer dezelfde betekenis in WordPress.

Onze vrienden van Elegant Themes hebben hierover een duidelijke blogpost geschreven. Check it out !!

Wix of WordPress ?

Wat ik hier niet ga doen is de zoveelste vergelijking tussen de twee populairste content management systemen. Maar als je toch geïnteresseerd bent : Wix versus WordPress.

En wat is de conclusie denk je ? It depends … ????

Security Issues met … de siteground Security plugin

Er zijn zo van die berichten die onmiddellijk opvallen. En deze wil ik je niet onthouden : er zijn security issues met de … security plugin van Siteground.

Heb je een hosting bij siteground, snel updaten zou ik zeggen.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!