MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 5 – mei 2022

wordpress news

Rank Math plugin voor seo

Er zijn gigantisch veel plugins om te werken aan de vindbaarheid van je website in Google (seo plugins). Eén van de betere plugins is ongetwijfeld “rank math” dat ik eigenlijk al meer dan twee jaar aan het volgen ben om wille van deze functionaliteit : intelligente suggesties !!

Intelligente suggesties in Rankmath

Maar na twee jaar wordt het nu toch wel tijd om deze functionaliteit nu eens te tonen. Can’t wait …

Woocommerce : wijziging database structuur voorzien in de nabije toekomst

Alle bestellingen van Woocommerce zitten in de “posts” tabel van elke WordPress installatie. En de bijkomende gegevens zitten in de posts_meta tabel. Dat zorgt ervoor dat de content van alle pagina’s in dezelfde tabel zit als de bestellingen van je webshop. En dat is niet ideaal.

Volgens dit artikel gaat dat binnenkort veranderen en naast een “wc_orders” tabel zou er ook een “wc_orders_meta” tabel komen. Hopelijk komt dat goed met die 82 miljoen installaties (en dus ook database aanpassingen).

Plugin repository : wphive

Vaak zeg ik in mijn WordPress lessen dat het geen probleem is om een een plugin te vinden. Maar eerder is de problematiek : welke van de x plugins kies ik ?

Om die zoektocht wat makkelijker te maken, kan je vanaf nu terecht bij WP Hive : Zelf noemen ze dit initiatief “een betere WordPress repository”. Hier kan je op zoek gaan naar de beste plugins en wat de community ervan denkt. Hopelijk houden ze het vol …

Spam op je antwoordformulier

Tegenwoordig is er meer en meer spam op de antwoordformulieren. Om dat te verhelpen, kan je uiteraard een (gratis) plugin installeren. Of je kan eens dit artikel lezen over WordPress spam.

Wij hebben er ook een hele les aan gewijd : Hoe spam bestrijden.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!