MailboxLogo-small-website.png

WordPress weekly : editie 1 – april 2022

wordpress weekly

Vanaf vandaag gaan we starten met een “WordPress weekly”. Maar wel in het Nederlands.

We willen elke week een aantal trends, innovaties en interessant nieuws gaan bundelen en die in een simpel formaat ter beschikking stellen van allen die geïnteresseerd zijn in WordPress.

Dit is de eerste editie. Enjoy !

WordPress basisinstellingen

Voor velen die WordPress niet dagelijks gebruiken, is het vaak niet zo simpel om de juiste instellingen voor hun website te vinden.

Dit artikel op wpkube.com legt in detail uit hoe je best je basisinstellingen kan (nou ja) instellen : van de permalinks tot de reacties en nog veel meer ????
https://www.wpkube.com/wordpress-settings/

Nieuwe release van de Gutenberg plugin : versie 12.9

Op termijn zou de native editor van WordPress Gutenberg de wildgroei aan Page Builders zoals Elementor en Divi moeten tegengaan. Full site editing en thema editing zou dan integraal deel moeten uitmaken van de WordPress experience.
Dat ze nog ver verwijderd zijn van de WYSIWYG experience van Elementor is wel duidelijk maar toch zit er evolutie in de laatste release :

  • blokkeren van bepaalde Gutenberg blokken zodat je niet “per ongeluk” wijzigingen zou aanbrengen (nou moe ????)
  • beter beheer van “nested blocks” (ik dacht dat teveel html dat niet goed was voor je snelheid ?)
  • betere ondersteuning voor gallerijen (de afstand tussen de verschillende afbeeldingen)

Voor wie meer wil weten : https://wptavern.com/gutenberg-12-9-adds-block-locking-ui-automatic-pattern-registration-and-full-theme-exports

Woocommerce EU Vat

De beste gratis plugin om je Woocommerce installatie compatibel te maken met de EU BTW reglementeringen, was volgens mij de EU VAT Assistant.

Maar die hebben nu aangekondigd dat ze er binnen een paar maanden mee gaan stoppen. Wat eigenlijk tot lichte paniek zou moeten leiden bij een aantal webshop eigenaars die de gratis versie van deze plugin gebruikten … omdat er geen vervanging is. De EU Vat manager for Woocommerce komt dicht in de buurt (er zit een addertje onder het gras) maar is niet echt een oplossing. Wie of wie maakt een nieuwe gratis plugin …

Toon Woocommerce prijzen met en zonder BTW

Deze week een webshop eigenaar gesproken die me zei dat hun “WordPress bureau” niet in staat was om zowel prijzen mét als zonder BTW te tonen op hun Woocommerce website.

Een kleine Google search (https://tomjesch.com/display-woocommerce-products-with-and-without-tax/) toont namelijk onmiddellijk hoe het wel kan. Oh ja inderdaad. De actions en filters van Woocommerce zijn uiterst krachtig.
https://woocommerce.github.io/code-reference/index.html

Database issues

Eigenlijk is dit niet echt een WordPress issue (wel een hosting probleem) maar soms kan het voorvallen dat er problemen zijn met je database.

Bij ElegantThemes schreven ze dan maar een nuttig artikel dat je uitlegt wat je kan doen en hoe je dat best aanpakt (ja hoor : via phpmyadmin oa)

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!