MailboxLogo-small-website.png

WordPress Hosting: Welke is geschikt voor jou?

dan-smedley-K_P6uDekLKI-unsplash

Als je een manier zoekt om je WordPress website te hosten, zijn er twee belangrijke soorten hosting formules die aan je behoeften zullen voldoen. Dat zijn gedeelde hosting (shared hosting) en vps systemen. Er is ook de optie van cloud-gebaseerde wordpress hosting, maar dit artikel richt zich op de eerste twee.

WordPress shared hosting

WordPress shared hosting is goedkoper dan zijn duurdere tegenhanger (vps), maar het heeft ook beperkingen: deze omvatten bandbreedte, opslagruimte, aantal bezoekers per dag of maand, enzovoort.

En hierdoor ga je elke bezoker op je website eigenlijk “straffen” omdat je een goedkope formule gekozen hebt. Immers één van de belangrijkste parameters om je bezoeker een aangenaam bezoek te gunnen is de laadsnelheid van je website.
Bovendien zal Google snelle websites belonen met hogere rankings.

WordPress VPS Hosting

Bij VPS hosting heb je iets meer middelen ter beschikking en hierdoor zal je WordPress website sneller zijn dan bij shared hosting formules.
Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we VPS hosting voor WordPress websites aanraden. Er zijn veel aanbieders op de markt, dus zorg ervoor dat je verstandig kiest: neem een degelijke aanbieder met voldoende geheugen en middelen (VPS Hosting), anders zal je website soms traag en onbruikbaar zijn.

Je hebt enerzijds de meer lokale spelers en anderzijds de internationale hosting bedrijven. Het is maar net wat jij belangrijk vindt bij de relatie met je hosting bedrijf : snelle support, technische ondersteuning, state-of-the-art infrastructuur, chat support, prijzen, …

Over het algemeen wordt er te weinig geld besteed aan een goede hosting terwijl dit zoals gezegd heel belangrijk is voor de gebruikerservaring én vor Google. En ergens is dat wel spijtig 🤔

Leveranciers van hosting

We hebben al jarenlang ervaring met verschillende leveranciers en elkeen heeft zijn voor- en nadelen

 • Combell : zowel shared als vps hosting, goede support, 24/24 7/7 ook telefonisch
 • TransIP : vps hosting, krachtige machines maar weinig of geen support (self managed)
 • Inmotion Hosting : gesitueerd in Amerika, goede chat support, krachtige machines
 • One.com : goedkope shared hosting maar ook vps, redelijke support via chat

Waarop moet je een hosting beoordelen ?

Wat zijn nu de elementen waarop je de kwaliteit van een hosting moet beoordelen ?Er zijn veel hosting providers op de markt en het is niet altijd gemakkelijk om er een te vinden die het beste aan je behoeften voldoet. Sommige providers bieden vps systemen met meer geheugenmogelijkheden, maar er zijn ook shared hosting formules die voor sommige websites net zo goed werken. Het kiezen van een aanbieder kan ingewikkeld zijn, dus hier is een lijst van waar je op moet letten:

 • geheugen : sommige plugins (zoals Elementor en WPML bijvoorbeeld) vragen best veel geheugen
 • hard disk : hoe groot is de webruimte om je site te hosten
 • SSD : gebruikt de hosting firma state-of-the-art hard disks
 • bandbreedte: hoeveel kun je naar je website uploaden
 • Hoeveel bezoeken per dag zal je site naar verwachting krijgen
 • kosten : komen de prijzen van de verschillende providers overeen met wat je nodig hebt en hoe lang zal het duren voor je de kosten van de hosting terugverdiend hebt
 • waar is de hosting fysiek gedaan ? In een Belgisch datacenter of ergens anders ?

Als we kijken naar gedeelde hosting, bieden sommige providers een beperktere hoeveelheid geheugen dan andere. Dit kan ertoe leiden dat websites tijdens piekuren onbereikbaar zijn doordat andere sites op dezelfde server.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen