MailboxLogo-small-website.png

De maximale upload grootte in WordPress: Wat je moet weten

image-8

Veel WordPress gebruikers zijn zich niet bewust van de maximale upload grootte in WordPress. De standaard max upload grootte is variabel, maar je kunt het veranderen in iets hogers als dat nodig is.

Wat is de max upload grootte ?

Je kan in feite niet onbeperkt grote bestanden uploaden naar je WordPress installatie. Stel je hebt een foto dat je wil gebruiken maar die is 8000px op 6000px en is 10 mbyte groot. Als je limiet staat op 2 mbyte dan kan je dat bestand niet uploaden naar WordPress.

Hoe vind je de max upload grootte ?

De maximale uploadgrootte in WordPress vind je door de volgende stappen te volgen

– Log in op je WordPress dashboard en ga naar Instellingen > Media > Uploads

– Zoek de plaats die zegt “Maximale upload bestandsgrootte (in MB)” en voilà. Nu weet je hoe hoog je hosting firma de max upload grootte gezet heeft

Hoe kan je dit aanpassen ?

Vaak zal je je hosting firma moeten contacteren om dit te verhogen. Dat zijn immers instellingen die op server niveau ingesteld worden.

Als je hoster cpanel gebruikt, zou je het eventueel zelf kunnen proberen (er zijn voldoende bronnen : Kinsta bijvoorbeeld)

Als je een WordPress Multisite netwerk runt, dan kun je de max upload bestandsgrootte voor je netwerk aanpassen. Ga eerst naar je Netwerk Admin dashboard, en ga dan naar Instellingen > Netwerk Instellingen scherm. Scroll hier naar beneden tot je de sectie Upload Instellingen vindt. Je vindt het veld Max upload bestandsgrootte in dit gebied.

Je zou ook een plugin hiervoor kunnen gebruiken. Op wordpress vind je bijvoorbeeld deze plugin : https://wordpress.org/plugins/wp-maximum-upload-file-size/

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen