MailboxLogo-small-website.png

Hoe een Home Page maken met Elementor

emma-matthews-digital-content-production-O_CLjxjzN3M-unsplash

Misschien ben je een kleine ondernemer, en wil je een startpagina voor je website maken. Of misschien begin je net met Elementor en heb je wat begeleiding nodig over hoe je dat moet doen.

Wat het geval ook is, dit artikel laat je stap-voor-stap zien hoe je met Elementor een verbluffende startpagina in WordPress kunt maken.
Ik geef ook voorbeelden van enkele succesvolle websites die hetzelfde gereedschap gebruiken!

Wat is een home pagina ?

De home pagina is de standaard pagina van je website. De startpagina als het ware vanuit waar de verdere navigatie vertrekt.
In die zin is de home pagina slechts een doorgeefluik als het ware. Het begin van de reis van je bezoekers.

Het kan een krachtig middel zijn om de aandacht te trekken en een emotionele band te scheppen.Voor veel bezoekers is het het eerste contact met je merk. Een startpagina die geen twijfel laat bestaan over waar ze aan beginnen of hoe ze door de site moeten navigeren, leidt ertoe dat ze gemakkelijker converteren en de hele tijd van hun ervaring genieten.

Eigenschappen van een goede home pagina

De eerste indruk is belangrijk. De beste startpagina’s hebben duidelijke, beknopte en directe boodschappen die in een gemakkelijk te begrijpen taal worden overgebracht

Een goede manier om dit te doen is door te beginnen met een verklaring van het doel, de waarden of het unique selling point (USP) van je bedrijf. Hierdoor raken bezoekers geïnteresseerd in wat je te bieden hebt en waarom ze je site verder moeten verkennen voor meer informatie.
Het helpt ook als er links zijn die hen door je website leiden – waardoor het makkelijker wordt voor de bezoeker om de weg te vinden in de structuur van je website.

Het geheim zit in de voorbereiding

Het is heel belangrijk vooraleer te starten met het design van een website om alles goed voor te bereiden. Welke teksten ga je gebruiken ? Heb je goede foto’s die kan gebruiken of moet daarin nog investeren.

We raden aan om ook de ganse websitestructuur op voorhand uit te schrijven zodat je een duidelijk zicht hebt op wat je wil realiseren.

Elementor Page Builder

Elementor is een erg populaire plugin die je op weg helpt om grafisch interessante websites in WordPress aan te maken. De basisversie is gratis en kan je gebruiken om je pagina’s aan te maken.
Elementor biedt je vele sjablonen en voorbeelden die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan.

  1. Kies een sjabloon of maak je eigen pagina vanaf nul (het maakt niet uit wat voor pagina het is, Elementor heeft een aantal standaard elementen zoals titelbalken, zijbalken enz.)
  2. Maak nieuwe indelingen voor de secties op je website
  3. Voeg inhoud in deze secties toe met drag-and-drop functionaliteit
  4. Pas alle kleuren en lettertypes aan je ontwerpstijl aan

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!