MailboxLogo-small-website.png

Media beheren in WordPress: Alles wat je moet weten

halgatewood-com-tZc3vjPCk-Q-unsplash

Media is een belangrijk onderdeel van elke website. Zonder zou een site plat en saai zijn. Media helpen ook de gebruikerservaring door een vleugje kleur toe te voegen aan wat anders gewone inhoud kan zijn.

Een afbeelding heeft vele doeleinden. Als onderdeel van een blogbericht of artikel, om een idee te illustreren, als kop of achtergrond voor een blogpagina en/of startpagina, en om pagina’s te versieren met illustraties. Beelden worden vaak samen met tekst gebruikt omdat ze visuele belangstelling kunnen wekken en lezers kunnen helpen te begrijpen wat je probeert duidelijk te maken.

Welke media kan je beheren ?

Hoe media beheren in wordpress ? Veel mensen stellen zich deze vraag. Het antwoord is vrij eenvoudig: Je kunt een onbeperkt aantal afbeeldingen, video’s, audio bestanden of andere soorten inhoud voor je website maken en uploaden met de Mediatheek

In WordPress zijn er veel verschillende soorten media die je op je site kunt gebruiken

Het eerste wat je moet weten over het beheren van media in WordPress is hoe je ze op de juiste manier vanaf je computer of mobiele toestel in het dashboard van je site kunt uploaden. Er zijn twee manieren: slepen en opladen.

Standaard zijn er best wel wat formaten toegelaten (https://codex.wordpress.org/Uploading_Files#About_Uploading_Files_on_Dashboard)

Qua video raden we sterk aan om Youtube of Vimeo te gebruiken om wille van de goede streaming mogelijkheden.

Voor onze leden : hier kan je in detail bekijken hoe je best de media kan beheren in WordPress : https://opleidingen.mailbox-marketing.be/les/mediabeheer-in-wordpress/

Tips & tricks om media in WordPres te beheren

  1. Houd je mediamap georganiseerd door afbeeldingen in aparte mappen of albums te groeperen, video’s in hun eigen map, en andere mediatypes in extra mappen naar behoefte.
  2. Houd de standaard WordPress importinstellingen voor foto’s aan: 300px in breedte en 1500px in hoogte om kwaliteitsverlies te voorkomen bij het uploaden vanaf een mobiel toestel
  3. Gebruik post thumbnails om aantrekkelijke afbeeldingen voor je posts te maken
  4. Gebruik altijd fotobewerkingssoftware voordat je je foto’s uploadt om er zeker van te zijn dat ze geoptimaliseerd zijn
  5. Vermijd dat je foto’s die te groot zijn upload naar je media database
  6. In principe werken we op het web met 72dpi resolutie . Controleer of je foto’s in die resolutie bewaard zijn.

Dat laatste puntje is technisch niet zo makkelijk. Misschien dat deze link je kan helpen : https://convert.town/image-dpi

Het is uiterst belangrijk om je foto’s te optimaliseren want dit heeft een direct effect op de vindbaarheid van je website in de Google zoekresultaten.

We hebben er ook een video van gemaakt.

Media en SEO

Media zijn niet alleen belangrijk om je site visueel aantrekkelijk te maken. Ook voor de vindbaarheid in Google is het belangrijk om media goed te beheren.

In deze context spreken we vooral over de alt en title tag van een afbeelding die je in de media database van wordpress kan beheren.

Meer info vind je hier : https://opleidingen.mailbox-marketing.be/les/alt-en-title-tags-in-media-2/

Waarom voegen we alt tags toe aan afbeeldingen ?

Wil je optimaliseren voor Google Afbeeldingen, wat belangrijk kan zijn, dan is het toevoegen van een alt tag noodzakelijk. Immers op deze manier kan Google je afbeeldingen indexeren aan de hand van de zoekwoorden die je als title en alt tag hebt toegevoegd.

De alt tag is ook belangrijk als je WPML (meerdere talen) voor je website gebruikt, zodat het de afbeeldingen kan vertalen op verschillende taalversies van je site.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!