MailboxLogo-small-website.png

Hoe je WordPress Site Optimaliseren Met Yoast SEO Plugin

bench-accounting-MGaFENpDCsw-unsplash

Wat is de Yoast seo plugin

De Yoast SEO plugin is een gratis WordPress plugin waarmee je je website kunt optimaliseren voor de beste zoekmachine rankings. De software helpt je ook om specifieke pagina’s van je site te optimaliseren voor een trefwoord.

Het heeft ook enkele extra functies, zoals: broken link checker, social previews en snippet editor. Het is gemakkelijk te installeren zoals elke WordPress plugin eigenlijk.

Met de Yoast SEO plugin kun je de technische instellingen van je WordPress site optimaliseren. Behalve dat kun je ook je websitepagina’s optimaliseren voor een bepaald trefwoord.Yoast heeft zowel een gratis als een betaalde versie
De gratis versie is geweldig om te beginnen met het optimaliseren van je WordPress site en brengt je ver in het beter scoren bij zoekmachines als Google, Bing of Yahoo.

We hebben een speciaal een topic aangemaakt voor de technische instellingen van je WordPress website waar ondr andere ook de sitemap aan bod komt.

Dit artikel gaat over hoe je je WordPress site kunt optimaliseren met de Yoast SEO plugin. Met deze plugin kun je technische veranderingen aanbrengen, zoals je pagina een specifieke titel en meta beschrijving geven of zorgen dat hij mobiel-vriendelijk is. Behalve dat kun je ook je websitepagina’s optimaliseren voor een bepaald trefwoord.De gratis versie van de Yoast plugin biedt veel voordelen voor mensen die het goed willen doen in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) zoekopdrachten, maar er zijn ook andere goede plugins zoals

De belangrijkste functies van de Yoast plugin

  • bewaak en verbeter on-page inhoud
  • stel de juiste focus trefwoorden of zoekwoorden ininhoudsanalyse van een bepaalde webpagina
  • XML sitemaps maken
  • allerlei metadata meegeven aan je website zodat Google die beter kan indexeren

Is Yoast gratis ?

Yoast is een WordPress plugin die helpt je site SEO-vriendelijk te maken. De gratis versie bevat alle belangrijke functies van de betaalde versie, maar ondersteunt geen onbeperkte sites of aangepaste gebruikersrollen en heeft advertenties op de plugin interface.

Dit resulteert in verminderde snelheid en laadtijd, en ook in vervelende interface s het niet allemaal duidelijk wat je waar moet vinden. Maar eenmaal je alles begrepen hebt, vind je alles wel netjes terug.

Yoast biedt daarnaast ook een betalende abbonementsformule (Yoast Premium). Hier krijg je extra functies ter beschikking zoals het gebruik van meerdere zoekwoorden per pagina, suggesties voor interne linkbuilding en hulp bij het gebruik van de plugin.

Hoe Yoast installeren

Om met Yoast SEO aan de slag te gaan moet je hem downloaden en installeren van WordPress.org of het zip bestand uploaden in de plugins map van je site.
Eigenlijk is dit de standaarmethode om ene WordPress plugin te installeren.

In een eerste fase raden we je aan de wizard te volgen en gewoon naar best inzicht gewoon invullen wat van toepassing is op je website.

Werken met Focus Zoekwoorden

Eenmaal geïnstalleerd ga je naar de instellingen voor paginatitel en adres (admin dashboard -> instellingen -> algemeen) kies “enable” naast Yoast SEO, klik op wijzigingen opslaan onderaan het scherm en scroll dan naar beneden en kies je focus trefwoord of zoekzin onder “focus keyphrase”.

Daar voeg je dan je eigen zoekwoord toe waarvan je wil dat de pagina gevonden wordt in Google.
Yoast zal je daarbij allerlei tips & tricks geven om je pagina te optimaliseren voor het desbetreffende zoekwoord.

Yoast Inhoudsanalyse

In het menu aan de linkerkant van je admin dashboard, klik je op “SEO” en ga dan naar de tab “inhoudsanalyse”. Hier kun je de Yoast SEO functie op twee manieren inschakelen (of uitschakelen): “voor berichten die niet als ‘klad’ zijn ingesteld” of “standaard”. Voor dit voorbeeld kiezen we ervoor om het standaard ingeschakeld te hebben

De Yoast inhoudsanalyse helpt je op weg om een teksten met een bepaalde content te verbeteren voor een betere vindbaarheid in de Google zoekresultaten. Maar uiteindelijk ben je zelf wel verantwoordelijk voor de kwaliteit van je teksten. Dat zal Yoast in elk geval niet veranderen.

Wat is het verschil tussen Rankmath en Yoast SEO?

De Yoast WordPress plugin biedt veel voordelen voor mensen die het goed willen doen bij Zoekmachine Optimalisatie (SEO) zoekopdrachten.

Rankmath kan je website helpen stijgen in de organische zoekresultaten, maar biedt ook andere voordelen zoals stemmen op artikelen met één klik en betere stemstatistieken dan Yoast doet.

Er zijn nog andere plugins die dezelfde functies toevoegen aan je website.

Heb ik een SEO plugin zoas Yoast nodig ?

Eigenlijk wel en eigenlijk ook niet 🙂
Voor de technische instellingen heb je het zeker nodig. En ook de hulp die je krijgt van de inhoudsanalyse zal je zeker op weg helpen te schrijven voor je doelgroep. Maar uiteindelijk ben jij het zelf die dat moet doen.

Meer berichten

image-2

Wat is WordPress onderhoud ?

De online wereld biedt talloze mogelijkheden – en de mogelijkheid om een website te maken is een van de populairste opties. WordPress is voor velen

error: Content is protected !!